06 20 955 3566 elekautoszerviz@gmail.com
Mikor szükséges az olajcsere?

Az olajcsere a leggyakoribb karbantartás az autóknál, ennek ellenére sokszor mégsem figyelnek rá az üzembentartók. Érdemes odafigyelni és körültekintően eljárni: rendszeres olajcserével akár több ezer kilométerrel módosíthatjuk a motor élettartamát. Szervizünk 15.000 km-ént feltétlenül ajánlja az olajcserét. Nálunk minőségi Valvoline olajokkal szervizeljük gépjárművét.

Kérjen időpontot most:  06 20 955 3566

Miért fontos az abroncsnyomás ellenőrzés? 

Ahogyan a Kresz vizsgán megtanultuk célszerű lenne az elindulások előtt rendszeresen ellenőrizni legalább szemrevételezéssel a gumik állapotát és nyomását. Legalább havonta egyszer szánjunk 5 percet egyebek mellett az autó gumiabroncsainak ellenőrzésére is. A folyamatos ellenőrzéssel a defekt megelőzhető.

 – Mennyi az ajánlott nyomás?

Az előírt guminyomást a jármű gyártója határozza meg a gumi méretének, típusának és a jármű tömegének megfelelően. Ezeket az értékeket megtaláljuk az autó kezelési útmutatójában és a tankbetöltő ajtaján, a „B”-oszlopon vagy a vezető oldali ajtón. Bármely tankállomáson tudjuk ellenőrizni és beállítani a megfelelő értéket.

Hogyan készüljünk a télre autónkkal?

A hidegebb idő beálltával érdemes újra elvégezni autónk karbantartását, vizsgálatát. A csúszós, fagyos utakon való biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen megtennünk néhány óvintézkedést.Az autó felkészítése télre igen fontos feladat, ezért keresse fel kedvenc autószervizét. A legfontosabb teendők: téli gumi csere, fék ellenőrzése, ablaktörlő a jó kilátásért, fűtésrendszer működésének ellenőrzése, fagyálló ellenőrzése, akkumulátor és motorolajszint megvizsgálása, világító eszközök működésének felülvizsgálata.

 

Mi legyen nálunk a hideg időkben, télen?
 1. a feltöltött elsősegély dobozt (kötelező és van lejárati ideje is)
 2. az elakadást jelző háromszöget (kötelező)
 3. a sárga biztonsági mellényt (kötelező)
 4. izzókészletet
 5. egy indító kábelt
 6. egy szerszámos dobozt
 7. hóláncot
 8. vontató kötelet
 9. tartalék fagyálló ablakmosó folyadékot
 10. egy kefét, amivel lesöpörhetjük a havat a kocsiról
 11. egy jégkaparót
 12. egy hólapátot
 13. egy zacskó sót vagy egy darab gyékényt, de szerintünk legjobb egy nagy csomag nem csomósodó macskaalom (a kipörgő kerekek alá)
 14. elemlámpát tartalék elemmel
 15. papír törlőkendőt
 16. eldobható, nehezen szakadó gumi vagy egyéb szerelő kesztyűt
 17. defekt sprayt és mini kompresszort
 18. vízhatlan térdeplő alkalmatosságot a szereléshez